logoLanzas 150px 1

Επικοινωνήστε μαζί μας 24/7: +30 22620-80789

News . 

13 Ιουλίου,2022

Χρειάζομαι Νέα Ελαστικά για το φορτηγό μου;2

Η διάρκεια ζωής και η απόδοση ενός ελαστικού εξαρτώνται από το σχεδιασμό του, τις συνήθειες του οδηγού, τις καιρικές συνθήκες, τους δρόμους και τη φροντίδα τους.

Σημαντικά σημεία:
Πέντε χρόνια
Μετά από πέντε χρόνια χρήσης, τα ελαστικά θα πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από κάποιον επαγγελματία.
Η δεκαετία είναι το ανώτατο όριο χρήσης
Μετά τα 10 χρόνια χρήσης, η Michelin συνιστά την προληπτική αντικατάστασή των ελαστικών σας με καινούρια, ακόμη και αν δεν έχουν φθαρεί έως το δείκτη φθοράς του πέλματος. Το ίδιο ισχύει και για τη ρεζέρβα. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής Τα ελαστικά σας μπορούν να κρατήσουν περισσότερο εάν ελέγχετε συχνά την πίεση του αέρα, τη φθορά του πέλματός και την ευθυγράμμισή τους.





Δείτε τις Συμβουλές προγραμματισμένης συντήρησης

Για τις διαστάσεις:
Δείτε τις οδηγίες που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος. Ημερομηνία κατασκευής Ψάξτε την ένδειξη DOT στο πλευρό του ελαστικού. Μάθετε πώς θα βρείτε την ημερομηνία κατασκευής του ελαστικού με την ένδειξη DOT Τι καταστρέφει τα ελαστικά; Φυσικοί παράγοντες: Γήρανση Φθορά και ζημιές Συνθήκες του δρόμου: Λακκούβες, εμπόδια, κράσπεδα, αιχμηρά αντικείμενα, σαμαράκια Καιρικές συνθήκες: Ακραίες θερμοκρασίες Βροχή, χιόνι και πάγος Λάδια, λιπαντικά και άλλα χημικά Δυνατός ήλιος και όζον Οδηγικές συνήθειες: Οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα Απότομες εκκινήσεις και φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης Οδήγηση σε κατεστραμμένους δρόμους Ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται διαφορά στο χειρισμό, θόρυβο ή κραδασμό Ο οδηγός δεν επισκέπτεται επαγγελματία όταν αλλάζει κάτι στο αυτοκίνητό του. Ακατάλληλη χρήση: Χρήση θερινών ελαστικών σε χιόνι και πάγο Χρήση διαφορετικών τύπων ελαστικών Χρήση τροχού και ζάντας μη συμβατού μεγέθους Τοποθέτηση ελαστικών που δεν έχουν ικανότητα ταχύτητας και δείκτη φορτίου τουλάχιστον ίσα ή μεγαλύτερα από αυτά που καθορίζει ο κατασκευαστής του οχήματος. Ξαναφούσκωμα ελαστικού που έχει σκάσει ή είναι σε σημαντική υποπίεση Χρήση ρεζέρβας διαφορετικής διάστασης, σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 80 χλμ. ανά ώρα

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας έγκειται στην εγκατάλειψη. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχεις είναι πάντα να προσπαθείς μόνο μία φορά ακόμα.

Lantzas

Θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος κάθε ορατής διάτρησης, τομής ή παραμόρφωσης των ελαστικών από επαγγελματία. Μόνο κάποιος επαγγελματίας μπορεί να σας πει αν το ελαστικό σας μπορεί να επισκευασθεί ή αν πρέπει να αντικατασταθεί.

Share:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

News  .  

13 Ιουλίου, 2022

Θερινά, χειμερινά ή 4 εποχών – Τι ελαστικά να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου.

News  .  

13 Ιουλίου, 2022

Χρειάζομαι Νέα Ελαστικά για το φορτηγό μου;2

News  .  

13 Ιουλίου, 2022

Χρειάζομαι Νέα Ελαστικά για το φορτηγό μου;3

e-bannerespaE728X90

© 2022 DEVOCEAN. All Rights Reserved by DEVOCEAN.

Μετάβαση στο περιεχόμενο